Orez cu carne și legume, variantă mai echilibrată
- Robert Racz
- Nutriționist - Dietetician
Orezul cu carne și legume se prepară des în familie, însă dacă folosim mai puțin ulei, nu călim ceapa și ardeiul, alegem o carne mai slabă, cum ar fi pieptul de pui sau mușchiulețul de porc și îl servim alături de niște legume preparate la aburi, obținem o masă mult mai echilibrată, care ne va aduce mai aproape de obiectivul nostru!
De asemenea, folosirea unor condimente sau mirodenii poate da un gust mai bun mâncării, iar plus de asta, acestea nu au calorii, deci nu ar trebui să ne ferim de ele.
Pentru o porție avem nevoie de:
-75g orez
-100g ceapă
-50g ardei
-150g piept de pui sau mușchiuleț de porc
-1.5 lingurițe de ulei (7ml)
-sare și piper după gust
-opțional ½ linguriță de cremă de gulaș, ½ linguriță delikat, ¼ linguriță boia
Mod de preparare:
-Se pun aprox 275-300ml de apă într-o oală, iar apoi se adaugă ceapa și ardeiul tăiate, carnea bucățele, boiaua, delikatul, crema de gulaș și se lasă la fiert 30 de minute.
-După ce au trecut cele 30 de minute și carnea este fiartă, se adaugă orezul și uleiul, lăsând să fiarbă împreună 10 minute, fiind necesar să se amestece pentru a nu se prinde.
-Se lasă la fiert până când orezul este fiert și se ajunge la consistența dorită.
-La sfârșit se adaugă sarea și piperul.
Conținut caloric și macronutrițional per porție:
Kcal: 551
Glucide: 72g
Lipide: 9g
Proteine: 41g
Fibre: 4g